top of page

VÅREN VAKNAR

av Frank Wedekind
i bearbetning av Robin N Spegel

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, hösten 2021 

Kåthet, rädslor och sökande efter vem fan man är och vill vara. I våren vaknar utforskas de yttersta gränserna för samtycke, begär till det som skrämmer och försök att navigera krav som är omöjliga att leva upp till. Mitt i en 1800-talsfantasi gör ett gäng ungdomar allt de kan för att försöka fatta sig själva, varandra och kämpar för att överleva.

Våren vaknar skrevs 1890 av dramatikern Frank Wedekind och skapade kaos redan vid sin urpremiär. Unga människors sexualitet och ambivalens tolererades inte. Moralen kring sexualitet och identitet må vara annorlunda än för hundra år sen men i Robin N Spegels nya bearbetning av klassikern ser vi att det fortfarande bränner till när begärets och livets villkor utmanas och tas på allvar.

Detta är en föreställning för alla som tvivlar eller någonsin tvivlat på den dom är. Alla som brottas eller någonsin brottats med att fatta vad som gör en kåt. Alla som någonsin gjort fel och försökt rätta till det utan att lyckas. Alla som någonsin kastat sig ut i det okända för att falla pladask.

Mer info på Stockholm Stadsteaters hemsida

Regi: Johan Paus
Scenografi & Kostym: Jenny Ljungberg
Ljusdesign: Tobias Hagström Ståhl
Ljuddesign: Pekka Tuppurainen
Bearbetning: Robin N Spegel
Dramaturg: Mia Winge

På scen: 
Elin Skarin
Doreen Ndagire
Victor Ström
Eva Johansson
Nora Ericsson
Oliver Andersson

bottom of page