top of page

QUEER HIGH

av Robin N Spegel

Ung Scen Öst, våren 2024

På Padua High, skolan där allt och alla är queer, har det blivit dags för balkommittén att presentera temat för årets bal! Bogi, Bianca, Micha och Cameron har arbetat i månader för att skapa årets event. Men plötsligt sprids ett oroväckande rykte: Cameron är straight! Panik utbryter i gruppen eftersom en heterosexuell inkräktare riskerar hela tillställningen.  

 

Bogi, Bianca och Micha måste snabbt komma på en plan för att bevisa Camerons queerhet och rädda balen! Men hur bevisar man att någon är queer?  

 

I takt med att dagen för balen närmar sig ökar pressen för kompisgänget att lösa gåtan Cameron, och som en konsekvens ställs alla relationer på sin spets. Kommer de lyckas genomföra balen som de drömt om och i så fall, till vilket pris?

 

Queer High är en nyskriven relationskomedi för högstadiet om queerhet, vänskap och krossade drömmar. Manus är skrivet av Robin N Spegel och för regi står Johan Paus. Föreställningen spelas våren 2024 på Ung Scen Östs Stora scen i Linköping och på Teater Bråddgatan i Norrköping.

Regi: Johan Paus
Scenografi & kostym: Marie Moberg
Ljusdesign: Christoffer Lloyd
Ljuddesign: Safoura Safavi
Mask & perukdesign: Anna Stålfelt
Rekvisita: Jessica Bly
Föreställningsfoto: Sara P Borgström
Trailer:
 Carl Fristedt

På scen: 
Natalia Fuentes Araya
Alice Sjöberg Brise
Indra Linderoth
Derek Cespedes Barrientos
Henrik Johansson

bottom of page