sacre-bleu-5ianwjljq7y-unsplash-1536x1024_edited.jpg

Kerstin

av Ivar Waldemarson
efter "Det fina med Kerstin" av Helena Hedlund

Teater Halland, våren 2023

Varje dag frågar Kerstins kompis om de kan ses efter skolan, och varje dag blir det så, fastän Kerstin inte vill. Det blir alltid som andra vill

Det är som att Kerstin inte ens vet vad hon själv vill när andra är med, som att hon bara blir den andra vill att hon ska vara. Men det finns en plats där hon kan vara sig själv: det gamla ödehuset på den vildvuxna tomten precis vid skogen. Här sätter ingen annan sin fot. Här är hon fri. Här är hon modig och beslutsam och kan göra vad hon vill. Kerstin har bestämt att det här är hennes hus. Så fort hon kan flytta hemifrån ska hon bo här själv. Men en dag står det plötsligt en jämnårig pojke på gården och påstår att han har flyttat in i huset tillsammans med sin mamma. Nu kommer hon aldrig få vara ifred!

 

Kerstin är en coming-of-age-berättelse om lögner som trasslar ihop sig, om vänskap som prövas och om hur svårt det kan vara att stå upp för sig själv och det som är viktigt för en. Det är en föreställning om hur små saker kan växa sig oöverkomliga, om hur vardagen kan förvandlas till en thriller och om hur fantasin och lusten kan dra iväg med en för att sedan krocka med den jobbiga och inte alltid lika skimrande verkligheten.

 

Baserad på Helena Hedlunds omtyckta bok ”Det fina med Kerstin”, kommer nu Kerstin till liv för första gången på scen, i bearbetning av Ivar Waldemarson. Boken vann Sveriges Författarförbunds debutantpris Slangbellan för årets bästa barn- och ungdomsbok 2018, och kom att bli den första i en serie böcker om Kerstin.

Regi: Johan Paus
Scenografi & Kostym: Jenny Ljungberg

På scen: 
Emilie Dimitrakopoulou Sahlén
Jesper Gester
Martin Höjeberg
Agnes Persson